Saturday, June 12, 2010

Ο τρίτος (και μακρύτερος)

Να κλείσουμε την αγία τριάδα του μακεδονικού με τον πιο ευφάνταστο και φαιδρό τύπο, που διατηρεί τον ιστότοπο www.bulgarmak.org.
Ο πολυγραφότατος τούτος κύριος είναι οτι πρέπει για τον επερχόμενο καύσωνα! Δεν μπορώ να προτείνω κάποιο απόσπασμα, ολόκληρο το site είναι άπαιχτο...
Προμηθευτείτε μπίρες και στρωθείτε στην ανάγνωση :-)

===============

Αντί επιλόγου:

Η τριχοτόμηση της Μακεδονίας τροφοδοτεί εθνικισμούς οι οποίοι μπορεί κατ' αρχάς να φαίνονται αστείοι. Τα τρία παραδείγματα που αναφέρθηκαν σ' αυτό το μπλογκ, ίσως να είναι "ακραία".
Ισως η πλειοψηφία των μακεδόνων να διαφωνεί με τον Abecedar.
Ισως η πλειοψηφία των ελλήνων να διαφωνεί με τον καθηγητή Αθανασάτο.
Ισως η πλειοψηφία των βούλγαρων να διαφωνεί με τον συγγραφέα του bulgarmak.
Αφού η παράνοια, υποτίθεται οτι είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, όσον αφορά τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου!

Ομως...
Ο εθνικισμός είναι σαν τις θρησκείες.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ασπάζεται τα παρανοϊκά δόγματα των θρησκειών.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ασπάζεται τα παρανοϊκά δόγματα των εθνικισμών.
Ισως να ευθύνεται το "εγωιστικό γονίδιο" για την άνευ όρων αποδοχή εξόφθαλμα σχιζοφρενικών κοσμοθεωριών... όποιος και να 'ναι ο λόγος, ο εθνικισμός είναι εξ' ίσου επικίνδυνος με τις θρησκείες. Δημιουργεί όντα έτοιμα για θυσίες, στο όνομα ανύπαρκτων ανταμοιβών, γι αυτό άλλωστε προπαγανδίζεται από τις εξουσιαστικές ελίτ.

Για την ώρα θα αποσυρθώ στα ενδότερα του μουντιάλ, για να πάρω μια καλή γεύση του άρτου και των θεαμάτων με τα οποία θα "χορτάσουν" τους μή έχοντες, οι έχοντες και παραέχοντες.
Το ποδόσφαιρο άλλωστε εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιείται για την άμβλυνση των υπαρχόντων κοινωνικών διαφορών και ανισοτήτων. Και για την όξυνση των δήθεν εθνικών διαφορών.

Προσεχώς περισσότερα.

No comments:

Post a Comment